Reactoonz strategia ja kokemuksia

Reactoonz ei ole mikä tahansa tavallinen kolikkopeli, vaan yksi ainutlaatuisimmista tapauksista. Kun avaat tämän pelin ensimmäistä kertaa, saatat olla hieman hämilläsi ensimmäisten kierrosten ajan. Ei kuitenkaan kannata luovuttaa, sillä muutaman kierroksen jälkeen saat jo juonesta kiinni ja todennäköisesti tulet palaamaan tämän pelin pariin yhä uudestaan ja uudestaan – onhan kyseessä yksi kaikkien aikojen suosituimmista kolikkopeleistä.

Play’n GO:n julkaisema Reactoonz ei noudata tuttua ja turvallista 5×3 kaavaa, mitä tulee rullien asetteluun, vaan sen sijaan peliä pelataan 7×7 kokoisella ruudukolla. Käytössä ovat cascading symbols, eli ryöppyävät symbolit, mikä tarkoittaa tuttuun tapaan useita voittomahdollisuuksia saman kierroksen aikana. Tarjolla on myös erityisen paljon erilaisia bonustoimintoja, joihin lukeutuvat mm. Charge Meter, joka aktivoi yhden viidestä toiminnosta, Toinen Mahdollisuus -toiminto häviökierroksilla, sekä bonustoiminto, joka lukitsee Wild-symboli paikoilleen seuraavien uudelleenpyöräytysten ajaksi.

Reactoonz kokemuksia

Jos Reactoonz -kolikkopelin ulkoasua pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, se olisi varmaankin ainutlaatuinen. Peli muistuttaa ulkoisesti hieman Candy Crush -mobiilipeliä, mutta karkkien sijaan peliruudukolla komeilee erilaisia suloisia avaruusolioita. Pelialueen vasemmalta puolelta löytyy laatikko, kun taas oikealla puolella onCharge Meter -mittari sekä suuri, kolmisilmäinen avaruusolio sarvineen päivineen.

Kuten sanottu, pelissä käytetään ryöppyäviä symboleja, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että symbolit tippuvat pelialueelle sen yläpuolelta. Kun saat vähintään viisi (5) samanlaista avaruusoliota rykelmään, eli vierekkäisille paikoille mihin tahansa muotoon tai kuvioon, saat voiton. Luonnollisesti, mitä enemmän symboleja, sitä suurempi voitto. Tämä ei sinänsä ole vielä mitään uutta, sillä monissa kolikkopeleissä käytetään samaa pelimekaniikkaa. Kun olet kuitenkin saanut voiton, tapahtuu jotain Reactoonzille ainutlaatuista.

Voittoyhdistelmään kuuluvat symbolit poistetaan ruudulta ja niiden paikoille tippuvat uudet symbolit. Samalla aikaisemmin mainittu Charge Meter -mittari täyttyy. Kun olet kerännyt yhteensä 25 voittosymbolia, joko useamman uudelleenpyöräytyksen tuloksena tai erillisillä kierroksilla, yksi Charge Meterin viidestä palkista täyttyy.

Näin tapahtuessa saat yhden neljästä bonustoiminnosta seuraavalle häviökierrokselle. Nämä bonustoiminnot ovat seuraavanlaisia:  

·      Luhistuminen: 3 – 6 symbolia muutetaan Wild-symboleiksi ja ne tuhoavat samalla lähettyvillä olevia symboleja pelialueelta.

·       Muutos: Yksi satunnainen symboli valitaan ja muutetaan toiseksi symboliksi. On mahdollista, että nämä symbolit muutetaan Wildeiksi.

·       Purkaminen: Tuhoaa kaikki yksisilmäiset symbolit peliruudulta.

·       Viilto: Keskimmäinen symboli ampuu salamoita pelialueen jokaiseen neljään kulmaan. Kaikki symbolit, jotka osuvat näiden salamoiden alle, muuttuvat satunnaiseksi symboliksi.

Mitäs sitten, jos Charge Meterin kaikki viisi palkkia täyttyy? No, siinä tapauksessa mukaan astuun kuvioihin Gargantoon, eli peliruudun vieressä istuva, aikasemmin mainittu kolmisilmäinen avaruusolio. Gargantoon-toiminnossa valtava 3×3 Gargantoon Wild -symboli ilmestyy rullille. Seuraavan uudelleenpyöräytyksenaikana taas ilmestyy kaksi uutta 2×2 Gargantoon Wildia. Ja viimeisenä, yhdeksän yksittäistä Gargantoon Wild-symbolia ilmestyy satunnaisille paikoille pelialueella. Kun käytössä on näin monta Wildia, voit jo odottaa pääseväsi käärimään mehukkaita voittoja. 

Ikään kuin tämä toimintojen tulva ei vielä olisi tarpeeksi, löytyy pelistä myös Toinen mahdollisuus -toiminto, joka voi aktivoitua millä tahansa häviökierroksella. Tällöin 4-8 Wild-symbolia ilmestyy pelialueelle satunnaisille paikoille ja auttavat sinua muodostamaan voittoyhdistelmiä.

Odota, vielä yksi ekstratoiminto on mainitsematta! Jokaisella pelikierroksella yksi satunnaisesti valittu symboli hohtaa. Aina kun tällainen symboli on osa voittoyhdistelmää, jättää se jälkeensä Wild-symbolin,voittosymbolien hävitessä pelialueelta.

Jos pääsit tänne asti, onneksi olkoon ja kiitos. Tämä kaikki saattaa kuulostaa monimutkaiselta perinteiseen kolmen rullan hedelmäpeliin verrattuna, mutta loppujen lopuksi pelaaminen on hyvin helppoa. Kaikista erikoistoiminnoista ilmoitetaan ruudulla aina niiden aktivoituessa, eikä sinun loppujen lopuksi tarvitse tehdä mitään muuta, kuin painaa nappia pyöräyttääksesi pelin käyntiin.

Reactoonz palautusprosentti

Reactoonz -kolikkopelin palautusprosentti on 96.51 %, eli hieman keskivertoa korkeampi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokaista panostamaasi 100 € kohden peli palauttaa sinulle 96,51 % pitkällä aikavälillä. Suurin mahdollinen voitto tässä pelissä on 4750 kertaa panoksesi, mikä maksimipanoksella (100 €) pelattaessa tarkoittaa varsin mehevää pottia!

Erityisesti Gargantoonsin ilmestyessä peliruudulle, voit odottaa pääseväsi nauttimaan hyvinkin vakavasti otettavista voittosummista.

Yhteenveto 

Reactoonz on yksi Play n’ Go: onnistuneimmista luomuksista, emmekä ihmettele yhtään sen suosiota vuosi toisensa jälkeen. Erikoinen ulkoasu, erittäin jännittävä pelin kulku ja lukemattomat bonustoiminnot takaavat jännitystä ja viihdettä useiksi tunneiksi. Vaikka peli ei sisälläkään perinteistä ilmaiskierrospeliä, tuskin tulet edes huomaamaan sitä, sillä tarjolla on niin paljon kaikkea muuta. Jatkuvat uudelleenpyöräytykset, toinen mahdollisuus -toiminto, Charge Meterin sisältämät neljä eri bonustoimintoa sekä Gargantoons -Wildit pitävät huolen siitä, ettei tylsistyminen tämän pelin parissa ole mahdollista.

Jos rakastuit tähän peliin, kokeile myös pelin odotettua jatko-osaa, Reactoonz 2:sta. Tämä kolikkopeli tarjoaa alkuperäisen pelin parhaimmat ominaisuudet, mutta on tietyiltä osin vain suurempi ja parempi.